Publiceret 27-11-2018

Har du også lyst til at trappe langsomt ned?

… så skal du

1. Lave en aftale med din arbejdsgiver om at gå ned i tid.

2. Logge på pka.dk og vælg Selvbetjening – Planlæg din pension og vælge delpension.

Kontakt os, hvis du har brug for mere vejledning.

Eksempel: Arbejder du 70% af fuld tid, kan du søge om at få udbetalt 30% af den månedlige udbetaling, du kan få fra din livsvarige pension.

Når du er på pension

Er du allerede begyndt på fuld pension, men får lyst til at arbejde lidt igen, kan du vælge at skrue ned for pensionen i en periode. Kontakt os, hvis du ønsker at gå fra fuld pension til delpension.

Du kan også sætte pensionen helt på pause i en periode, hvor du har anden indtægt.

Kontakt os på 39 45 45 40 eller på chatten på pka.dk, hvis du vil sætte pensionen på pause eller gå fra fuld pension til delpension.

En periode på delpension eller med pause i udbetalingen giver mere pension, den dag du skruer op for fuldt blus.

Det skal du være opmærksom på

Hvis du går fra fuld pension til delpension eller sætter pensionen på pause, skal et eventuelt folkepensionstillæg beregnes på et nyt grundlag.

Pensionsreformen 2018 har blandt andet medført mulighed for at spare ekstra op på en aldersopsparing fra de sidste fem år, før man når sin folkepensionsalder, og dels større effekt af fradraget ved pensionsopsparing de sidste 15 år før folkepensionsalderen. Når du begynder at få udbetalt en løbende pension – også selv om det ’kun’ er en delpension – kan du imidlertid ikke indbetale mere end 5.100 kr. om året på aldersopsparing, og du får ikke det fulde udbytte af det nye fradrag på indbetalingerne til din pension.

Kontakt os på 39 45 45 40 eller på chatten på pka.dk, hvis du har brug for rådgivning, før du vælger delpension.

Tekst: Helle Sejergaard