Din pension arbejder for klimaet

Publiceret 27-11-2018

Velkommen til ”Dit PKA”, hvor du kan læse nyt om din pension. Vi håber, at indholdet vil fange din interesse.

Som i det fysiske medlemsblad, vil vi i ”Dit PKA” have fokus på din pensionsordning, hvordan den er skruet sammen og hvordan den vokser. Vi vil fortælle om, hvordan du har mulighed for at få indflydelse som delegeret, og hvordan pensionen bliver investeret, så du og kollegerne får et godt afkast og samtidig gør en positiv forskel i samfundet, fx på klimaområdet.

Og netop PKA’s investering i grøn energi har vist sig at være en rigtig god investering. Siden vi i 2011 foretog vores første klimarelaterede investering i Anholts havvindmøllepark, har vores investeringer i klimaprojekter givet et årligt afkast på ca. 10%. Og senest var vi i efteråret med til at åbne Walney havvindmøllepark i England, som er den femte park, PKA er med i. Udover at give et godt afkast til pensionerne leverer parkerne tilsammen strøm til 2,2 mio. husstande. 

7% af PKA’s samlede formue er investeret i klima, og vi forventer, at tallet i 2020 ligger på 10% af formuen. Og det er ikke kun havvindmølleparker, vi ser potentiale i - senest har vi investeret i to solcelleparker i Californien. Med til vores klimastrategi hører, at vi går i aktiv dialog med selskaber, der ikke lever op til klimaaftalen i Paris om en reduktion af CO2 udledning. Og hvis selskaberne ikke reagerer, sælger vi vores andel. I 2019 vil vi have fokus på transportsektoren, som er afgørende for at reducere forbruget af olien og dermed udledningen af CO2. Vi vil bl.a. skærpe kravene til bilselskaberne om at udnytte nye grønne teknologier.

Også ude i verden bliver der lagt mærke til PKA som en stærk og aktiv klimainvestor. På vegne af PKA blev jeg i oktober udpeget som Danmarks repræsentant til at deltage i den nye internationale kommission ”Global Commission on Adaptation”. Vi glæder os til fortsat at være med til at sætte præg på den bæredygtige udvikling, da klimaindsatsen ikke kun er politikernes og NGO’ernes ansvar, men et ansvar vi alle bærer – også i finanssektoren. 

Peter Damgaard Jensen, adm. direktør, PKA

Du kan læse mere om vores ansvarlige investeringer her